Çin virüsünden hastalanan kişi sayısı 853 oldu!

Ulusal Sağlık Komisyonu’nun açıklamasına göre, Tibet Özerk Bölgesi ve Çinghay eyaleti dışında ülkedeki bütün, özerk bölge, özel idari bölge ve eyalete yayılan koronavirüsten (2019-nCoV) etkilenenlerin sayısı, 177’sinin durumu ağır olmak üzere 853’e yükseldi.

8 binden fazla kişi müşahade altına alındı

Diğer yandan salgından etkilenen kişilerle temasa geçen kişilerden müşahade altına alınanların sayısı 8 bin 420’ye çıkarken, virüs taşıma durumları “şüpheli” olan kişilerin sayısı ise 1072 olarak açıklandı.

Salgın vakası sayısında Hubey eyaleti 444 kişiyle başı çekerken, bunu 32 vaka ile Guangdong, 27 Vaka ile Cıciang eyaletleri takip ediyor. Enfekte sayısı başkent Pekin’de 26, Şanghay’da ise 20 oldu.

Hubey’de karantinaya alınan kent sayısı 13’e çıktı

Vuhan’ın başkenti Hubey’de karantinaya alınan kent sayısı 13’e çıktı. Eyaletteki Vuhan, Huanggang, Icou, Şienning kentleri ile ilçe büyüklüğündeki Çıbi, Şientao, Cıciang, Çienciang kentlerinde metro, otobüs ve feribot seferlerinin geçici olarak durdurulduğu belirtildi.

Ayrıca bazı kentlerde, petrol ofisi, hastane, eczane ve marketlerin dışında faaliyet gösteren işletmelerin çalışmasına ara verildi. Bununla birlikte bazı şehirler arası otobanlar ulaşıma kısmen açık bırakıldı.

Hubey Eyalet Hükümeti’nden yapılan açıklamada ise eyaletteki tüm turizm acentelerinin faaliyetlerinin geçici olarak durdurulduğu kaydedildi.

Fakülteler, ilk ve orta okullar ile kreşlerin eğitime başlama tarihlerinin ertelendiği, kentte bulunan polis ve askeri birliklere ait personellerin izinlerinin iptal edildiği vurgulandı.

Bu arada Çin Maliye Bakanlığı, Vuhan’daki salgınla mücadele için 1 milyar yuan (144 milyon dolar) tahsis etti.

Virüsün belirtileri?

Ortaya çıktığı yerden dolayı “Vuhan virüsü” diye de adlandırılan yeni tip koronavirüs solunum, hapşırma ve öksürme durumlarında hava yoluyla bulaşıyor.

NCoV’in ilk belirtileri yüksek ateş, boğaz ağrısı, öksürük, nefes darlığı, solunumda zorluk ve ishal şeklinde ortaya çıkarken, ileri safhalarda zatürre ve böbrek yetmezliğine neden oluyor, nihayetinde ölümle sonuçlanabiliyor.

Yeni tip koronavirüs ilk olarak Hubey eyaletine bağlı Vuhan kentinde 12 Aralık’ta tespit edilmişti. Vuhan Belediyesi Sağlık Komisyonu, 31 Aralık’ta kentteki Huanan Deniz Ürünleri Pazarı ile teması bulunan 27 kişide daha “gizemli hastalığın” görüldüğünü açıklamış ve pazarı kapatmıştı.

Kaynak: AA, TRT Haber

Son Haberler

İstanbul’u sağanak vurdu: Yollar göle döndü, 3 kişi hayatını kaybetti

İstanbul’da etkili olan kuvvetli sağanak, kent genelinde hayatı felç etti. Şiddetli yağış nedeniyle yollar göle…

6 gün ago

Sahte servis istasyonlarına dikkat!

Kanal D Ana Haber’de tüketicilere önemli uyarı: Yetkili servis bilgilerini SERBİS’ten kontrol edin Tüketici Birliği…

6 gün ago

Kullanmadığınız hizmete para ödemeyin!

Dijital yaşamın yaygınlaşmasıyla abonelik hizmetlerinde gözle görülür bir artış yaşandı. Öyle ki klasik elektrik, su…

7 gün ago

Avrupa’da süpermarketlere siber saldırı: Tonlarca gıda çöpe gitti!

Fransa’da Carrefour, Monoprix ve Intermarché gibi büyük market zincirlerinin soğutma sistemleri siber saldırıya uğradı. Yüzlerce…

1 hafta ago

Sosyal medyada çocuklar için yeni dönem 1 Kasım’da başlıyor

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, çocuklara yönelik sosyal medya düzenlemesinin 1 Kasım’da…

1 hafta ago

Güneş balçıkla sıvanmaz

Türkiye tüketicisi güne ilginç bir dava haberi ile uyandı. California, New York ve Washington eyaletlerinde…

2 hafta ago