Dolar 34,4815
Euro 36,4027
Altın 2.955,78
BİST 9.301,71
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 18°C
Parçalı Bulutlu
İstanbul
18°C
Parçalı Bulutlu
Cum 18°C
Cts 9°C
Paz 10°C
Pts 11°C

İnsanlar WhatsApp’da neden kavga ediyor?

İnsanlar WhatsApp’da neden kavga ediyor?
15 Ocak 2020 09:17
664
A+
A-

Hemen herkesin elinde akıllı bir telefon. Ve o telefonlarda da vazgeçilmez bir uygulama Whatsapp…

Kullanıcılarına büyük kolaylık sağlıyor. Ancak uygulama üzerinden mesajlaşmak her zaman tam anlamıyla bir iletişim sağlamıyor.

Whatsapp grupları komşuluğu bitiriyor mu?

Ankara Hacı Bayram Veli Üniversitesi Öğretim Görevlisi Dr. Konur Alp Koz, “Evet iletişim halindeyiz, peki iletişim halinde olmak gerçekten iletişim anlamına mı geliyor ne yazık ki hayır mesajların sıradanlaşması neden oluyor duyguların doğrudan ve doğru aktarılma masını neden oluyor.” dedi.

Birçok sitede ve apartmanda da ihtiyaçlar ve sorunların çözümü için Whatsapp grupları oluşturuluyor. Ancak buralarda birçok kişinin yer alması bazı iletişim sorunlarını da beraberinde getirebiliyor. Tartışmalara neden olabiliyor.

Dr. Konur Alp Koz, “Mesajların bu kadar sıradanlaştığı bir ortamda siz gerçek duyguları aktaramadığınız için bir başka problem meydana geliyor o da iletişim kazaları. Tartışmaların en büyük nedeni de bu duygularınızın doğru aktaramadığınız zaman karşı taraf sizi yanlış anlayabiliyor.” değerlendirmesinde bulundu.

Mesajlaşma uygulaması Whatsapp’ı Türkiye’de akıllı telefon kullanıcısı her 10 kişiden 8’i aktif şekilde kullanıyor.

Kaynak: TRT Haber

 

ETİKETLER:
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.