Dolar 34,5136
Euro 36,4421
Altın 2.958,50
BİST 9.124,86
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 18°C
Parçalı Bulutlu
İstanbul
18°C
Parçalı Bulutlu
Cum 18°C
Cts 9°C
Paz 10°C
Pts 10°C

İtalya “Vazo Çiçekleri” tablosunu Almanya’dan geri istiyor. (Önce Türkiye’den çaldıklarınızı geri verin)

İtalya “Vazo Çiçekleri” tablosunu Almanya’dan geri istiyor. (Önce Türkiye’den çaldıklarınızı geri verin)
3 Ocak 2019 08:56
674
A+
A-

İtalya’daki Uffizi Galerisi Almanya’yı, İkinci Dünya Savaşı’ndaki Nazi birliklerinin geri çekilmesiyle yağmalanan Hollandalı usta Jan Van Huysum’un natürmort resmini iade etmeye çağırdı.

Galerinin Alman şefi Eike Schmidt, “Almanya’nın bu tabloyu müzemize geri döndürme konusunda ahlaki bir görevi var. Bu hikaye İkinci Dünya Savaşı’ndan kaynaklanan yaraların ve Nazizmin korkularının iyileşmesini önlüyor” dedi.

Milyonlarca dolar değerindeki “Vazo Çiçekleri” resmi, 1824 yılında Grande Duke Leopoldo tarafından sanat koleksiyonu için satın alındıktan sonra İtalya’nın Floransa kentinde sergilendi.

Resim, 1940 yılına kadar kentin Pitti Sarayı’ndaydı. İkinci Dünya Savaşı’nın ardından bir köye gönderildi. Üç yıl sonra Alman birlikleri tarafından ele geçirilen resim Almanya’ya götürüldü.

“Gestohlen!, Rubato!, Stolen!”

Pitti Sarayı müzesinde kayıp tuval üzerine siyah beyaz fotoğraf asan Schmidt, “Almanya savaş sırasında çalınan sanat eserlerine sınırlama statüsü uygulamamalıdır” dedi.

Fotoğrafın üstüne İtalyanca, İngilizce ve Almanca yazılmış “çalıntı” kelimesi belirgin bir şekilde bastırılarak Uffizi’nin Twitter hesabında yayınlandı.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.