Hancock, “Biz bir ulus devletiz, egemenlik parlamentonun. Bunu sosyal medya şirketleriyle iş birliği içinde yapmak çok daha iyi olur. Ancak eğer onların bizim yapılması gerektiğini düşündüğümüz şeyleri yapmayı reddetmeleri halinde, bu konuda yasal düzenleme yapabiliriz ve yapmalıyız.” dedi.
Sosyal medya şirketlerine açık mektup gönderildi
İngiltere’nin bu şirketlere ilave vergi getirme veya bunları yasaklama yoluna gidip gitmeyeceği sorusuna da Hancock, “Nihai olarak bu yetki parlamentonun. Ancak işin buraya varmasını arzu etmem.” diye konuştu.
Hancock, önceki gün yayımladığı açık mektupla da sosyal medya şirketlerine özellikle intiharla ilgili zararlı içerikleri kaldırmaları çağrısında bulunmuştu.
Sosyal medyanın gençler üzerindeki zararlı etkileri, ülkede 2017’de 14 yaşında bir kızın Instagram’daki bir içerikten etkilenerek intihar etmesiyle, tartışma konusu olmuştu. Hayatını kaybeden kızın babası, sosyal medya şirketini “kızının öldürülmesine yardım etmekle” suçlamıştı.
Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğünce, eski tip sürücü belgelerinin kullanımlarının 31 Temmuz 2025'te dolacağı…
İspanya ve Portekiz’de geniş alanları etkileyen bir elektrik kesintisi yaşandı. Başkentler Madrid ve Lizbon’un da…
İstanbul Silivri merkez üssü yaşanan 6,2 lik deprem hepimizi korkuttu. Haliyle depremi yaşayan vatandaşların ilk…
İstanbul'da meydana gelen depremin ardından bazı vatandaşlar, geceyi okul bahçeleri, parklar, spor salonları ve camilerde…
İstanbul'da Silivri açıklarında saat 12.49'da 6,2 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Şiddetli deprem, çok sayıda…
112 Acil Çağrı Merkezleri "Gün arkadaşlarım gelmedi bana komplo kuruyorlar", "Aşk acısı çekiyorum biraz dertleşebilir…