Hancock, “Biz bir ulus devletiz, egemenlik parlamentonun. Bunu sosyal medya şirketleriyle iş birliği içinde yapmak çok daha iyi olur. Ancak eğer onların bizim yapılması gerektiğini düşündüğümüz şeyleri yapmayı reddetmeleri halinde, bu konuda yasal düzenleme yapabiliriz ve yapmalıyız.” dedi.
Sosyal medya şirketlerine açık mektup gönderildi
İngiltere’nin bu şirketlere ilave vergi getirme veya bunları yasaklama yoluna gidip gitmeyeceği sorusuna da Hancock, “Nihai olarak bu yetki parlamentonun. Ancak işin buraya varmasını arzu etmem.” diye konuştu.
Hancock, önceki gün yayımladığı açık mektupla da sosyal medya şirketlerine özellikle intiharla ilgili zararlı içerikleri kaldırmaları çağrısında bulunmuştu.
Sosyal medyanın gençler üzerindeki zararlı etkileri, ülkede 2017’de 14 yaşında bir kızın Instagram’daki bir içerikten etkilenerek intihar etmesiyle, tartışma konusu olmuştu. Hayatını kaybeden kızın babası, sosyal medya şirketini “kızının öldürülmesine yardım etmekle” suçlamıştı.
Emlak Konut GYO tarafından bugün başlatılacak konut kampanyasının detayları belli oldu. Kampanya ile vatandaşlara uygun…
Türkiye soğuk ve yağışlı hava sisteminin etkisi altına girecek. Sıcaklık mevsim normallerinin 6 ila 8…
Sağlık Bakanlığı, İstanbul’da özel bir sağlık kuruluşunda vatandaşımıza acil müdahale esnasında pazarlık yapıldığı haberine ilişkin,…
Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, market fiyatlarının karşılaştırılabileceği, "marketfiyati.org.tr" uygulamasının erişime açıldığını duyurdu.…
Ege Denizi'nde 28 Ocak 2025 tarihinden itibaren yoğunlaşmaya başlayan depremlerin sayısı artıyor. Son bir saatte…
İstanbul'da düzenlenen Kadınlar 18 Yaş Altı Buz Hokeyi Dünya Şampiyonası 2. Klasman B Grubu'ndaki 4.…