Sosyal medya, akıllı telefonların yaygınlaşması ile hayatımızın adeta vaz geçilmezi oldu. Günlük hatta saatlik gelişmeleri takip ettiğimiz büyük bir platform.
Yine başka bir kurumun sosyal medya ilgili başka bir araştırmasında oldukça ilginç notlar var.
Birleşmiş Milletler (BM) Eğitim, Bilim ve Kültür Örgütü (UNESCO), “Ekranların Arkasında” isimli bir anket raporunda Paylaşımcıların yüzde 42’si, içeriğin güvenilir olup olmadığına, beğeni ve görüntüleme sayısına bakarak karar verdiği belirlenmiş. Aynı raporda ankete katılan dijital içerik üreticilerinin %62’si, bilgileri kitleleriyle paylaşmadan önce doğruluk kontrolü yapmadıklarını kabul etmiş. Bu, adeta bir itiraf gibi.
Aynı araştırmada fenomenlerde unutulmamış. Araştırmaya katılan fenomenlerin yaklaşık %33,5’inin, bilgiyi aldıkları kaynağın güvenilirliğine bakmadan paylaşım yaptığı vurgulanmış. İçerik üreticilerinin %41,7’si de bilgi kaynağının güvenilirliğini, kaynağın popülerliğiyle ölçtüğünü ifade etmiş.
Ne dersiniz araştırmalar malumun ilanı değil mi?
KAYNAK: ATAKENT DERGİSİ
'Terörsüz Türkiye' hedefinde son aşamaya geçildi. Daha önce fesih kararı aldığını duyuran terör örgütü PKK…
Türkiye'nin ilk "İklim Kanunu", Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Yürürlüğe giren kanunla, iklim değişikliğinin olumsuz…
Milli Savunma Bakanlığı (MSB), Pençe-Kilit Harekatı bölgesinde bölücü terör örgütü mensuplarınca kullanılan bir mağaradaki arama…
Elbette kimsenin keyfi kaçsın istemiyoruz. Fakat biz görmez, yazmaz, söylemez ve nihayetinde yetkililerin dikkatini çekmezsek hepimizin…
İran'ın başkenti Tahran'da art arda patlamalar oldu. Katil İsrail'in Savunma Bakanı Katz, İran'a saldırı düzenlediklerini…
Geçtiğimiz hafta Anadolu Ajansına düşen bir haber oldukça dikkatimi celp etti. “Avrupa Tüketici Birliği, Shein'i…