Dolar 36,4328
Euro 38,1993
Altın 3.454,09
BİST 9.574,83
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 8°C
Az Bulutlu
İstanbul
8°C
Az Bulutlu
Sal 11°C
Çar 13°C
Per 10°C
Cum 11°C

Desteğini Tekrarladı, Allah Yardımcımız Olsun, Askerlerimiz Sağ Salim Dönsünler

Desteğini Tekrarladı, Allah Yardımcımız Olsun, Askerlerimiz Sağ Salim Dönsünler
10 Ekim 2019 14:14
594
A+
A-

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Barış Pınarı Harekatı’na desteğini tekrarladı, “Allah yardımcımız olsun, askerlerimiz sağ salim dönsünler.” dedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığında olağanüstü toplanan CHP MYK toplantısı 1,5 saat sürdü.

Barış Pınarı Harekatı’nın detaylı olarak ele alındığı MYK’de tartışmaların iki ana konu üzerinde yoğunlaştığı belirtildi.

Bunlardan ilkinin ABD Başkanı Donald Trump’ın tutumu, diğerinin ise Türkiye’nin, Şam yönetimi ile diyalog eksikliği başlığı olduğu ifade edildi.

CHP’nin harekatın başarıyla sonuçlanmasını istediği vurgulanan MYK’de, Trump’ın, Türkiye’yi “cezalandırmaya dönük” tavrının ise kabul edilemez olduğu belirtildi. Hükümet kanadının, Trump’ın tutumuna yönelik “bir devlet tepkisi” göstermesi gerektiğinin altı çizilen MYK’de, Trump’ın farklı açıklamalarla dünya nezdinde Türkiye’nin onurunu zedelediği vurgulandı.

Şam ile aracısız diyalog öne çıktı

CHP’den daha önce yapılan açıklamalarda da sürekli gündeme gelen Şam yönetimi ile doğrudan temas kurulması konusunun, MYK’de de detaylı olarak ele alındığı öğrenildi.

Şam ile kurulacak diyaloğun şu an için çok önemli olduğu belirtilen MYK’de, dünyada YPG’yi terörist olarak kabul eden iki ülkeden birinin Türkiye, diğerinin ise Suriye olduğu dile getirildi.

Hem harekat hem de sonrası için Şam yönetimi ile mutlaka aracısız irtibat kurulmasının önemine vurgu yapılan MYK’de, harekat bölgesinde bulunduğu belirtilen 100 bin DEAŞ’lı teröristin asıl muhatabının Suriye yönetimi olduğunun altı çizildi.

Sürekli bilgi akışı sağlanmalı

MYK’de, harekatla ilgili dezenformasyonu önlemek için hem hükümet hem de askeri yetkililerin, düzenli bilgi aktarmasının önemine de işaret edildiği belirtildi.

MYK’de, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın harekatla ilgili bilgi vermek için Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’nu telefonla aramasının da konuşulduğu öğrenildi.

“Allah yar ve yardımcımız olsun”

MYK’ye konuşmayla ilgili bilgi veren Kılıçdaroğlu’nun, görüşme sırasında Cumhurbaşkanı Erdoğan’a, askerlerin sağ salim dönmesi temennisinde bulunurken, “Allah yar ve yardımcımız olsun” dediği kaydedildi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın da askerlerin morallerinin çok yüksek olduğunu ve harekatın planlandığı şekilde başarıyla sürdürüldüğünü söylediği ifade edildi.

Kaynak: AA, TRT Haber

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.