Dolar 35,9677
Euro 37,1790
Altın 3.307,49
BİST 9.951,65
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 6°C
Hafif Yağmurlu
İstanbul
6°C
Hafif Yağmurlu
Paz 6°C
Pts 7°C
Sal 7°C
Çar 9°C

Telegram, hizmet şartlarını ihlal edenlerin bilgilerini yetkililerle paylaşacak

Telegram, hizmet şartlarını ihlal edenlerin bilgilerini yetkililerle paylaşacak
24 Eylül 2024 14:07
135
A+
A-

Telegram’ın kurucusu ve Üst Yöneticisi (CEO) Pavel Durov, Telegram’ın adli yetkililerden gelen yasal talepler doğrultusunda, hizmet şartlarını ihlal eden kişilerin IP adresi ve telefon numaralarının paylaşılabileceğini açıkladı.

Durov, Telegram’dan yaptığı açıklamada, platformun, halka açık kanalların ve botların bulunmasına olanak sağladığını fakat bu özelliğin, “yasa dışı ürünlerin satılması suretiyle hizmet şartlarını ihlal eden kişilerce kötüye kullanıldığını” ifade etti.

Ekiplerin bu konuda çalıştığını ve uygulamada arama yapıldığında “problemli içeriklere artık erişilemediğini” belirten Durov, Telegram’ın “kötüye kullanılmasının önüne geçmek için” gizlilik politikasında değişikliğe gidildiğini kaydetti.

İlgili adli yetkililerden gelen geçerli yasal talepler doğrultusunda hizmet şartlarını ihlal eden kişilerin IP adresi ve telefon numaralarının paylaşılabileceğini açıklayan Durov, bu güncellemeyle suçluların caydırılmasının amaçlandığını aktardı.

Durov, “kötü niyetli kişilerin platformu kendi emelleri için kullanmasına izin verilmeyeceğini” ifade etti.

Durov adli kontrol şartıyla serbest bırakılmıştı

Paris Savcılığı, hakkında 12 farklı suçlama bulunan Durov’un 96 saatlik gözaltı süresinin ardından 28 Ağustos’ta çıkarıldığı mahkemece 5 milyon euro kefalet ve adli kontrol şartıyla serbest bırakıldığını, tutuksuz yargılanacağını ve kendisine Fransa topraklarından çıkış yasağı getirildiğini açıklamıştı.

Durov, Fransa’da gözaltına alınmasından sonra sosyal medya hesabından yaptığı ilk açıklamada, süreci “şaşırtıcı” bulduğunu belirterek, “Bir CEO’yu, yönettiği platformdaki şahısların işlediği suçlar nedeniyle suçlamak için akıllı telefon öncesi döneme ait yasaları kullanmak yanlış bir yaklaşımdır.” ifadesini kullanmıştı.

Telegram’ın Avrupa Birliği’nde (AB) resmi temsilci bulundurduğuna işaret eden Durov, AB’nin taleplerine her zaman yanıt verdiklerini belirtmişti.

KAYNAK: TRT HABER

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.